Afrikaandertuin Zuidtopia

Voor onze Rotterdamse vrienden op Zuid, hebben we deze tijdelijke webpagina gemaakt.

Waar; Jacominastraat 41, 3072 SC Rotterdam

ZUIDTOPIA: 10 zondagmiddagen openluchttheater op Afrikaandertuin
Van juni t/m september 10 zondagmiddag voorstellingen. Volgend jaar weer? Laten we het hopen. Ondertussen ......Kom snel, je komt zeker nog eens terug. De tuin heeft geen hek, dus het is altijd gratis.

Het openluchttheater op Zuid is inmiddels een begrip. Vanaf 19 juni zijn er 10 ongedwongen zondagmiddagen muziek en theater in het mooiste park dat elke wijk zich zou wensen. In vier jaar heeft het evenement, ooit begonnen als muzikale barbeques, grootstedelijke allure gekregen. 

Het motto ZUIDTOPIA voor hét buitenpodium is daarmee welverdiend. Voorop staat het openluchttheater als springplank voor het talent vanRotterdam-zuid en de verschillende bevolkingsgroepen die hún droomvoorstelling organiseren. Als ontmoetingsplaats voor alle culturen is het openluchttheater ideaal; er is alle ruimte en eenmaal een middag meegemaakt kom je graag nog eens terug. 

Het openluchttheater is gratis en gaat altijd door; bij slecht weer wijken we uit naar de buren op de speeltuin. Details van elke voorstelling worden bekend gemaakt via de facebook van de Afrikaandertuin.

  • 18 september  Kashba   let op 14.00-18.00uur! Dus langer dan gewoonlijk.

Muziek uit Noord Afrika Vanaf twee uur start het programma met lokale helden uit Feijenoord.

Mustafa Talib die een mix speelt van Berberse Souss muziek, Malika Elabdellaoui die het publiek verblijd met een reis door Algarije, Egypte, Libanon en Marokko met een klassiek Arabische stijl, Abdullah Tharawi ook wel bekend van de groep Al Wahda. Deze lokale helden hebben hun sporen in diverse formaties reeds verdiend en komen voor deze gelegenheid met kleinere akoestische formaties.

Rond 16.45 zal de bekende formatie Kasba naar de Afrikaandertuin komen.

Kasba brengt een energieke crossover van Noord Afrikaanse en Westerse muziek gecombineerd met maatschappelijk geëngageerde teksten over o.a  vrijheid van meningsuiting, corruptie, religie, maar natuurlijk ook over de liefde Stilzitten is er niet bij als deze 8 koppige band zich in beweging zet en de tuin in Noord Afrikaanse sferen brengt. In de Afrikaandertuin spelen ze in een speciale kleine akoestische bezetting. In het laatste decennium ontwikkelde Kasba zich tot één van de meest toonaangevende bands op het gebied van de Worldmusic in Nederland. Zo werkte Kasba samen met tal van artiesten variërend van Paul de Leeuw tot het Metropool orkest en van Frank Boeijen tot Bløf. In Marokko scoorde Kasba een nummer 1 hit en is de groep wekelijks te zien of te horen op radio en TV. Afgelopen jaar speelde de band op Lowlands, Zwarte Cross en waren ze de afsluitende act op Festival Mundial. 

Daarnaast speelde Kasba verschillende concerten in Zuid Amerika, waaronder één in het grootste theater van Zuid Amerika in Bogota Colombia en op het internationaal vermaarde Ollin Kan festival in Mexico. In Nederland werden ze genomineerd voor verschillende prijzen, zoals "Beste Nederlandse wereldmuziek act". De meeste internationale bekendheid verworven ze met hun optreden op het huwelijksfeest van koning Willem Alexander en koningin Maxima in 2002 dat in 64 landen werd uitgezonden.

  • 14.30-15.00: Mustafa Talib
  • 15.15-15.45: Malika Elabdellaoui
  • 16.00-16.30: Abdullah Tahrawi
  • 16.45-17.45: Akoestische set Kasba

Beluister de muziek op  https://youtu.be/udRBcM3beSg

  • 24 september Burendag

Nagenieten afgelopen theater activiteiten:

28 augustus Brahms tussen frambozen

Op zondag 28 augustus klonk er klassieke muziek in de Afrikaandertuin!
Om 14.00 werd gestart met een optreden van Megan 
De invulling van de rest van de middag is in handen van Klassiek op Zuid, bestaande uit gepassioneerde musici die zijn opgegroeid, wonen of werken in Rotterdam Zuid. Onder leiding van violiste Miranda Rademaker brengen zij in verschillende formaties door het jaar heen een breed scala aan kamermuziekrepertoire ten gehore,
o.a. in de Vredeskerk in Vreewijk.
Tussen 15. 00 en 19.00 uur spelden zij niet alleen prachtige muziek, maar waren er ook muzikale workshops voor en optredens door kinderen. Het hele gezin was dus welkom!
Bovendien presenteert het gezelschap rond 16.00 uur haar nieuwe seizoensbrochure met het thema " Verhalen vertellen met muziek" . 

21 augustus Tardes Familiales

14 augustus was er het Tentakel kunst-karavaan

 Fb Songwriters podium 

Tentakel is een gratis festival voor jong en oud, met theater, beeldende kunst, muziek en experimentele workshops. Op 14 augustus strijkt Tentakel neer in de Afrikaandertuin op Rotterdam Zuid. Start: 13:00 uur!

Tentakel is een jaarlijks reizend kunst en theaterfestival gemaakt door kunstenaars voor bewoners uit 8 wijken van Rotterdam. In 2016 strijkt Tentakel neer op 8 pleinen.
Het bijzondere aan Tentakel is, dat het niet alleen een kunst en theaterfestival is maar ook dat op elke plein lokale organisaties en bewoners aanschuiven en dus ook in Rotterdam Feijenoord op de Afrikaandertuin.
U kunt kunstzinnige, spannende en uitdagende workshops, performances en artistieke installaties verwachten.Voor meer informatie kijk op www.tentakel-festival.nl.

Tentakel trapte op zondag 14 augustus om 13.00 uur af in de Afrikaandertuin, een groene en kleurrijke oase midden in de Afrikaanderwijk. Te midden van muziekoptredens, een schminkstalletje en de pizza-ovenfiets Fietszerria toont Erik van Lieshout zijn bekende videowerk ‘Commission’. De kunstenaar maakte deze film vanuit winkelcentrum Zuidplein, waar hij maandenlang een winkeltje runde en aan hand van vele gesprekken met wijkbewoners en winkeliers een verslag maakte van de politiek-sociale onmacht van mensen en kunst. Onder leiding van theatermakers Jacco Weener en Lisanne Hoogerwerf kunnen kinderen ter plekke meedoen aan het toneelstuk ‘Een midzomernachtsdroom’ van Shakespeare. En wie zin heeft om zijn eigen kunstwerk te maken, kan samen met kunstenaar Marianne Fontijn een eigen droomschip bouwen. 

SONGWRITERS
Deze editie van Tentakel heeft een Songwriters podium,optredens van:

MAAIKE SIEGERIST
http://www.maaikesiegerist.com/

JONNI SLATER
http://jonnislater.com/

7 augustus Reggae in the garden

Bekijk hoe de afgelopen tuinfeesten 2016 waren: 

19 juni Ban Topazie fimpje hoe het was
/

3 juli Keti Koti

10 juli North Sea Round Tuin foto impressie

Organisatie door stichting Ster Op Zuid met steun van gemeente Rotterdam en vele anderen. Bereikbaar op Afrikaandertuin; hoek Jacominastraat/Paul Krugerstraat (tegenover zwembad) informatie via 06 371 70 668

Evenement volgen op Facebook of groep Afrikaandertun opFacebook

© 2020   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden