De Carava(a)n

Nodig Tante uit. 

Tante is de Caravan. Ze komt samen met Tante Toos en Tante Nel. En Ome Koos de on-klusser.(straattheater) En heel veel verrassende leuke vrijwilligers komen naar je toe. Met een bruisende hoeveelheid gezellige, leerzame activiteiten.Heel de straat, vereniging of flat kan meedoen. Allemaal buurtbewoners onder elkaar. Lekker bezig.

Van wijkbewoners voor wijkbewoners. De gezellige creatieve bende burgers. Cultuur en uitgaan gaat samen met zuinig leven en minder uitgeven. Voor de snelle beslissers komen we tegen onkostenvergoeding. Het team heeft wat plekken nodig om ervaring op te doen. Later kost het nog steeds niet veel, maar dan worden de organisatie- en investeringskosten doorberekend. En komen we met de carava(a)n.

Informatie en boekingen;

Kantoor en (Be)zoekers centrum het Bruispunt Kooikerweg 10  Elke woensdag van 9.30 -15.30uur. Algemeen postadres Grote Beer 980, 3067MB Rotterdam

Stichting Makers en Doeners   
Kamer van Koophandel:24477450  Drijvende kracht en WIJknetwerker Marjanne van Ginneken Telefoon 010-2203038 en 06-14037135
m.ginneken@live.nl

Giften en sponsoring Banknummer:IBAN nummer  NL93ingb0004384395 onder vermelding van Makers en Doeners, penningmeesteres, Yvonne Ligteringen.

Kijk naar de dia serie op de hoofdpagina voor arrangementen. Met promotieteam, verteltheater, stands enz.


Wat willen we bereiken?

We willen dat bewoners van allerlei leeftijden en leefstijlen elkaar in de buurt op een leuke verrassende manier elkaar kunnen ontmoeten. Dat zij hierbij inspiratie opdoen en hierdoor worden geactiveerd om wat voor anderen te betekenen. Belangstellenden kunnen zich als vrijwilliger (eventueel met nieuwe activiteiten) bij onze carava(A)n aansluiten. Daarmee  wordt het programma nog leuker en/of flexibeler. Doel is vrolijk bezuinigen in de dagelijkse uitgaven. Uit voor weinig dat is geinig. Recycle, Kringloop. Gezond eten kan goedkoop. Uit eten ook. Gezelligheid voor nop. Dat is top. Samen komen we wel rond. En blijft er aan het eind van de maand een stukje loon over. 

Wat gaan we daar voor doen?

We willen met vrijwilligers op 8 wisselende locaties ontmoetingsactiviteiten mogelijk maken. Het programma start 6 november in Speeltuin Het Lage Land en loopt tot ongeveer de zomer 2017. Aan de programmering van de activiteiten wordt gewerkt. Partners met wie afspraken zijn om onze carava(A)n met activiteiten aan te bieden zijn: Yess let's dance festival (2x) In het Lage Land: Speeltuin, Palet (2x), Winkeliersvereniging. In Prinsenland: Pietje Bell, Muziek Podium Prinsenland. In Zevenkamp: Speeltuin Taka Tuka, Leger des Heils Majoor Bosshardt.

Met 8 vrijwilligers hebben we op dit moment een programma samengesteld voor kinderen en volwassenen. Het Carava(A)n programma start en heeft de volgende activiteiten:

 1. De carava(a)n komt
 2. Discoverkids. Kinderen interesseren voor techniek. Wat is er leuker dan onder begeleiding eens een PC of iets anders open te maken en te zien wat je dan allemaal tegenkomt. Opbouwend slopen!
 3. Vertel theater. Onder leiding van een van de vrijwilligers wordt een bewoner uitgenodigd zijn of haar levensverhaal te vertellen (aan kinderen).
 4. Energiebesparing en bespaartips? Tante Toos met haar Bakkie Troost geeft slimme tips.
 5. Straattheater. Thema ter plekke met buurtbewoners.
 6. Schildermarathon Community art schilderij. Een schilderij maken uit patches van kleine schilderijen.
 7. Laat je gevoel spreken. Neem een duik in de verkleedkist en verplaatst je in een ander.
 8. Mobiele Repaircafe.
 9. Recyclekunst workshops
 10. De houten speelgoeddokter
 11. Het vertelspel
 12. Koffie in de buurt terrasje. Bakkie Troost van Tante Toos.


Wij leveren maatwerk. 

 sponsor kostuum uitleenpunt    en gebiedscommissie Prins Alexanderpolder              

© 2017   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden