Wat doen wij, wie zijn wij? Dat ben jij!

Presentatie opleiding wijk- en gebeidsmanager 2019 presentatie%202019.pdf

Huidige door ons ondersteunde/gesponsorde activiteiten vanaf  2018/2019: 

Niets te doen? Hallo hiero! 

"Er gebeurd niets in de buurt!" Dat is dus een grote misvatting. Er gebeurd enorm veel kleinschalig leuke dingen om te doen.

Wij/jij houden die zelf bij.  Ook jij kan een buurt speurder en editor worden via bijvoorbeeld Facebook. Via deze groepen kun je dagelijks nieuws over wat er is te doen volgen. Bijna   elke dag is er wat te vinden om te doen.Er worden                gemiddeld 5 berichten per dag geplaatst. Alles wat maar  gaat over leuke dingen doen in stad en buurt en bovendien lief is voor de beurs.

                                                                                        Zie kolom rechterzijde                                                                         

Broedplaats

Niet iedereen wil  een stichting oprichten. Meestal gaat het zonder subsidie ook wel. Maar soms niet. Om dan een rechtspersoon te worden voor de subsidie/sponsoring, is vaak erg onhandig en geeft veel gedoe. Het kan vaak ook zonder.

Maar lukt dat niet? Dan via de stichting of springt een lokale partij bij. Van idee, een verzameling mensen naar uitvoering in een paar weken. Bij voorkeur werken we zonder subsidies op eigen kracht. De stichting is het vliegwiel en facilitator voor kleinschalige startende initiatieven en ondernemerschap in de ambachten. Wij beschikken over rechtspersoon/ruimte/sponsoring/netwerk en kennis. Daarna ga je zelfstandig door. Maar blijft altijd een onderdeel van het netwerk.

Wat hebben we bereikt

Vanaf 2009 zijn onnoemelijk veel initiatieven geholpen met opstarten.  Ons netwerk bestaat uit heel veel contacten en volgers. Vele wijken hebben social media groepen gekregen. En chatten,posten, contacten er lustig op los. Positief opbouwend. Inspirerend en vooral het licht op kleinschalige activiteiten. Rotterdam en omgeving barst van de activiteiten.  Elke buurt zijn bloggers, vloggers en volgers. De hele media tam team gaat volledig op eigen kracht en wordt gedragen door gewone mensen in de straat.Betrokken wijkbewoners werken in Rotterdam nu al ruime tijd samen. En vormen zo een wijd vertakt netwerk. De netwerkers van Makers en Doeners zijn de vinders, verbinders en brengen informele wijknetwerken in contact met elkaar. Gewone buurtbewoners als spin in het web. Lokaal streetwise.

Sociaal ondernemer zit in ons allemaal

Betrokken Rotterdamse burgers die met de sociaal-culturele en vooral de micro economische dynamiek van de stad zijn verbonden. Een mond vol. Maar gewone mensen die elkaar hebben gevonden werken samen. Dus je hoeft niet gestudeerd te hebben om iets op te zetten. 

Doel

Zoeken, vinden en verbinden. Gewone wijkbewoners en hun initiatieven uit de regio. Mensen die investeren in buurt,wijk,stad. Maatschappelijk ondernemerschap, Focus op kleinschalige initiatieven. Simpel, eenvoudig, Zonder de malle molen van stadsbestuurders en overheidsbemoeienis,doen zij hun ding. Vandaar ons moto "Gewoon Doen!". Waarom doen we het moeilijk als het makkelijk kan.

Dus ""Doe gewoon!" en typisch Rotterdams.

Organisatie vorm: werken via informele netwerken. Kortom, wie kent wie en weet waar Abraham de mosterd haalt. De ervaring ligt letterlijk op straat We hebben het niet over de grote evenementen, maar over de kleinschalige initiatieven. Ambachten,winkeltjes, marktjes en alles wat er in de regio gemaakt wordt en gedaan om de buurt/stad nog leuker te maken. Bekendheid met hun inspanningen? Tja, daar ontbreekt het nog al aan.Daarom hebben we social media groepen in het leven gebracht. Om hun activiteiten  bekendheid te geven. Daardoor zichtbaar te maken voor bestuurders en inwoners. Overheid en burgers die vaak geen zicht hebben op wat er allemaal al wordt gedaan. Niets kost , of weinig en een schat aan positieve impulsen geeft aan de stad. Voorbeeld  Facebook Rotterdam WhatsUP! 

Visie

Wij zijn super local.  Verschil is dat wij via informele lijn samenwerken. Naast de formele netwerken. En vooral laagdrempelig werken met mensen die normaal er niet tussen kunnen komen. Omdat ze niet de juiste netwerken om zich heen hebben. We helpen mee om met hun talent en passie vorm te geven ondanks de ingewikkelde samenleving. Ontwikkelen van gebiedsontwikkeling via coöperatieve informele netwerken. Nadruk op samenwerken. Vergaderen is niet nodig. De social media en chatbox vervangt informatie en overlegstructuren. De informatie stromen gaan direct van de bron naar de mensen die dit willen ontvangen en meedoen/denken. Startdocumenten Plan en aanpak cooperatieve gebiedsontwikkeling via informele sociale netwerken

Kernwoorden

Samen sturing en publieke waarde creatie. Rotterdammers maken de stad. Burgerkracht en co-operatieve gebiedsontwikkeling via informele netwerken. No nonsense aanpak. Non-profit vrijwilligersnetwerk/organisatie. Kruisbestuiving van grappige, leuke, blij makende ideeën en initiatieven. Burgers in zelfbeheer en regie. Frisdenkers. Social media als communicatie poort. Kleinschalig gaat bij voorkeur boven grootschalig.

Informele netwerken
Wij werken via informele lijnen. Dat betekend; we regelen het onder elkaar. Helpen elkaar. Geen subsidie of vergadering nodig. Kring van vrienden en vriendengroepen van vrijwilligers en kleine ondernemers. De naam van dit netwerk is dus Makers en Doeners. Een vrolijke verzameling doeners, met passie voor de buurt en het milieu. Niet mauwen maar bouwen! Rotterdamser kan het  niet. Rotterdammers zetten hun stempel op de stad.

Contact; Stichting Makers en Doeners                     
Kamer van Koophandel:24477450

Drijvende kracht en WIJknetwerker Marjanne van Ginneken Telefoon 010-2203038 en 06-14037135
m.ginneken@live.nl

010 regio wie wat waar en hoe.Uitgaan, buurtfestiviteiten, gezellig kijken of doen voor iedereen

© 2019   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden