Repaircafe's openingstijden Rotterdam Oost

Repaircafe in Palet is vanwege vakantiesluiting pas weer 13 aug. 2018 open. Die van de Kooikerweg 10 blijft open, elke woensdag.Alleen 1 en 8 aug dicht.
Voorkom teleurstelling! Bel even info en bespreek welke dag het beste is voor U. We hebben verschillende specialisten (PC,naaimachines,storingen, software,hardware) die er niet altijd zijn. Afspraak maken is wel zo slim:
06-14 10 56 54 een mail kan ook. Naar m.ginneken@live.nl

Repair Café's in Rotterdam Alexander. Gooi je spullen niet weg, geef ze nog een kans. Repareer het samen. Gratis. Giften zijn welkom.

Spullen kapot. Weggooien mooi niet. Laat het nakijken. Kijk samen met ervaren buurtbewoners of we het kunnen redden van de vuilnisbak. Goed voor milieu en portefeuille. 

  • Maandagen is het cafe open op de Duikerstraat 29. In Palet.Het repair-cafein palet is om de 14 dagen open. 
  • Woensdagen Kooikerweg 12-14 (naast het oergezellige Buurtsteunpunt) 

Waar?

  1. Palet Duikerstraat 29 . Maandag om de week.14.00 uur tot 16.00uur
    Opent op maandag 14:00 - 16:00
  2. Zevenkamp. Kooikerweg 10. Elke week Van 13.30 tot 15.30 uur. Elke week woensdag open.  Bel/mail van tevoren om teleurstelling te voorkomen! Het is druk, daarom werken we het liefst op afspraak. Geen afspraak is achteraan aansluiten. Kom wel op tijd. Anders gaan anderen voor. We werken op volgorde van binnenkomst.

Voorwaarden

Wij doen geen fietsen en kledingreparatie, i.v.m. fietsenwinkels en kledingreparatiewinkels in de buurt. Om deze ondernemers niet het brood uit de mond te stoten.Voor fietsen kunt u in Zevenkamp naar: Er een  Fietsenwerklaats die bijna gratis werkt in Zevenkamp, vraag naar Jan Bruin, Wollefoppenweg 61, elke vrijdag 10-19.30 uur. In het Lage Land naar werkbedrijf naast Palet.

  • 1 apparaat per persoon.
  • We werken op volgorde van binnenkomst.
  • Garantie moet voorbij zijn. Van plan het apparaat weg te gooien.
  • U mag het apparaat niet afgeven en weggaan. Ook niet op andere dagen. We hebben geen opslag.

Wat is het Repair Café?

Wat doe je met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een computer die gecrasht is? Weggooien? Mooi niet. We herstellen het of hergebruiken oud materiaal. Wij kijken samen met u strijkijzers,stofzuigers,koffiezetapparaten, Senceo's, computers, laptops, mobieltjes en tablets na. We lossen software problemen op en leren je met tablets, mobieltjes. Kapotte, lampen, naaimachines en andere defecte apparatuur worden samen met u kosteloos nagekeken.

Helemaal op eigen kracht draaien onze eigen wijze buurtbewoners deze service, van en voor wijkbewoners. Een actie tegen de weggooi cultuur. Ons netwerk van eigenwijze zelfdoeners heet Makers en Doeners. Wijkbewoners helpen elkaar met opzetten en uitvoeren van frisse ideeën en activiteiten.

Reparatietalent gezocht!

Wij zijn altijd op zoek naar buurtbewoners die iets kunnen repareren... Dit is een actie met als doel een kanteling van consumptie maatschappij en wegwerpmaatschappij naar duurzaam omgaan met natuurlijke reserves. 

Klik hier om een Repaircafe te zoeken in andere wijken en steden

Bekijk het filmpje over het Repaircafe in Alexander

Opzoomeren zet deze Repaircafe als voorbeeld in het zonnetje op hun website

Opmerking

Je moet lid zijn van De Makers en Doeners 010 om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van De Makers en Doeners 010

© 2018   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden