Repaircafe's openingstijden

Website Repair Café's Oosterflank en Zevenkamp

Repair Café's in Rotterdam Alexander. Gooi je spullen niet weg, geef ze nog een kans. Repareer het samen.

Voor informatie kunt u terecht bij E-mail: m.ginneken[at]live.nl
Telefoonnummer: +31(0)6 3748 3497

Spullen kapot. Weggooien mooi niet. Laat het nakijken. Kijk samen met ervaren buurtbewoners of we het kunnen redden van de vuilnisbak. Goed voor milieu en portefeuille. Gratis (maar een leuke gift wordt heel erg gewaardeerd).

Let op lokaties wisselend op Kooikerwegen Duikerstraat. Maandagen is het cafe open op de Duikerstraat. In Palet. Woensdagen Kooikerweg 10 (het oergezellige Buurtsteunpunt Bosshardt) 
Het repair-cafe is om de 14 dagen open. 
Van 10-12 uur en 14.00 uur tot 16.00 uur. Bel even voor een afsraak en kijk welke dag het beste is voor U. 

Waar? Rotterdam Alexander. In de buurten:

  1. Palet Duikerstraat 29 . Maandag om de week.14.00 uur tot 16.00uur
    Opent op maandag 14:00 - 16:00
  2. Zevenkamp. Kooikerweg 10. Van 14.00 tot 16.00 uur. om de week op de Bel van tevoren om teleurstelling te voorkomen! Het is druk, daarom werken we het liefst op afspraak. Geen afspraak is achteraan aansluiten. 

Wij doen geen fietsen en kledingreparatie, i.v.m. fietsenwinkels en kledingreparatiewinkels in de buurt. Om deze ondernemers niet het brood uit de mond te stoten.

Er een  Fietsenwerklaats die bijna gratis werkt in Zevenkamp, vraag naar Jan Bruin, Wollefoppenweg 61, elke vrijdag 10-19.30 uur.

Wat is het Repair Café?

Wat doe je met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een computer die gecrasht is? Weggooien? Mooi niet. We herstellen het of hergebruiken oud materiaal. Wij kijken samen met u strijkijzers,stofzuigers,koffiezetapparaten, Senceo's, computers, laptops, mobieltjes en tablets na. We lossen software problemen op en leren je met tablets, mobieltjes. Kapotte, lampen, naaimachines en andere defecte apparatuur worden samen met u kosteloos nagekeken.

Helemaal op eigen kracht draaien onze eigen wijze buurtbewoners deze service, van en voor wijkbewoners. Een actie tegen de weggooi cultuur. Ons netwerk van eigenwijze zelfdoeners heet Makers en Doeners. Wijkbewoners helpen elkaar met opzetten en uitvoeren van frisse ideeën en activiteiten.

Wij zijn altijd op zoek naar buurtbewoners die iets kunnen repareren... Dit is een actie met als doel een kanteling van consumptie maatschappij en wegwerpmaatschappij naar duurzaam omgaan met natuurlijke reserves. 

Klik hier om een Repaircafe te zoeken in andere wijken en steden

Bekijk het filmpje over het Repaircafe in Alexander

Opzoomeren zet deze Repaircafe als voorbeeld in het zonnetje op hun website

Opmerking

Je moet lid zijn van Makers en Doeners om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Makers en Doeners

© 2018   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden