Repaircafe's openingstijden Rotterdam Oost

Waar?

De Repaircafe's in Rotterdam Alexander

Repaircafe nr. 1  Rotterdam Zevenkamp.

Kooikerweg 10  aanmelden verplicht.                Via 06-14 10 56 54    m.ginneken@live.nl          

Gesloten ze gaan verhuizen.  Dan zijn ze weer open elke week  Rolstoelvriendelijk. 

Repaircafe nr. 2 Rotterdam Lage Land 

Palet Duikerstraat 29 .

Open vanaf juni 2021;  elke week op maandag.14.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden verplicht. Via 06-14 10 56 54  m.ginneken@live.nl  in Palet. Rolstoelvriendelijk.

In schoolgebouwtje  Palet zaal t.o. bar. Ingang rechter hek. Druk op rode knop.
MAAK AFSPRAAK! Anders komt u bijna zeker voor niets. We zitten vaak vol.
Repaircafe nummer 3 is Huis van de wijk . 010 455 3799 Afspraak is bij hun niet nodig. 10-12 uur Tijdelijk gesloten en gaan verhuizen. Ze zijn open op dezelfde dag alleen in de ochtend, voor zover wij weten .
Planning Repaircafe in Palet Duikerstraat 29:
 • 21 maart
 • 4 april
 • 11 april
 • 2 mei
 • 16 mei
 • 30 mei
 • 13 juni
 • 27 juni
 • 11 juli
 • 25 juli

Contactnummer Repaircafe's Rotterdam Oost; Telefoon 06-14 10 56 54  m.ginneken@live.nl

Onze repaircafe is vaak volgeboekt, maar die van huis van de wijk heeft nog plekken. Dan verwijzen wij u naar deze. Anders moet u zo lang wachten.

Wij vragen uw naam, het te repareren apparaat en telefoonnummer. Wees lief plak die gegevens op het apparaat.

Carona maatregelen.

 • Wat houdt dat in? Bezoekers mogen nu niet naar binnen in Repair ruimtes. Ook nu niet. Dit blijft zo ook al mag het elders wel. Vanwege repairders die absoluut geen risico op Covid mogen lopen. U mag alleen binnen als zij zelf u naar binnen laten gaan. Hou dan nog afstand.
 • MAAK AFSPRAAK!
 • Deze regels zijn voor de Duikerstraat Repaircafe  en voor die van de  Kooikerweg 10 

Wat kost het? Wat zijn de voorwaarden

Het repareren is gratis. Eventuele onderdelen moet u zelf halen. Wij doen geen fietsen en kledingreparatie. Voor fietsen kunt u naar Zevenkamp: (door vrijwilligers gerund), vraag naar Jan Bruin, Wollefoppenweg 61, elke vrijdag 10.00-19.30 uur. Contactgegevens onbekend voor ons. Initiatief van een andere groep.

 • 1 apparaat per persoon. 
 • U kunt het niet op andere dagen afgeven. Uw spullen komen als u dat doet automatisch in de verkoop bij de kringloopwinkel. Alle afgegeven spullen worden daar automatisch verwerkt. Er komt zo veel kringloop spullen  binnen dat het bijna altijd fout gaat. De vrijwilliger die u spreekt is maar even binnen en heeft geen greep op. wie wat. Briefjes raken verloren. 

Onderdelen bestellen voor reparatie. Dat moet u zelf doen.

Wij hebben het niet op voorraad. Dat kan niet met het enorme aantal mogelijke onderdelen van al die verschillende apparaten. U moet het zelf bestellen en ophalen in en winkel in de buurt. We maken het makkelijk voor u. Dat kan via .Partsnl.nl Rotterdam Oost Lage Land 010-8464648  rotterdam@partsnl.nl Marinus Bolkplein 21. Online kan ook:bij Partsnl.nl

Wat is het Repair Café?

Wat doe je met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een computer die gecrasht is? Weggooien? Mooi niet. We herstellen het of hergebruiken oud materiaal. Wij proberen strijkijzers,stofzuigers,koffiezetapparaten, Senseo's, computers, laptops, mobieltjes en tablets te repareren. We lossen software problemen op en leren je met tablets, mobieltjes. Kapotte, lampen, naaimachines en andere defecte apparatuur worden samen met u kosteloos nagekeken.

Helemaal op eigen kracht draaien onze eigen buurtbewoners deze service, van en voor wijkbewoners. Een actie tegen de weggooi cultuur. Ons netwerk van eigenwijze zelfdoeners heet Makers en Doeners. Wijkbewoners helpen elkaar met opzetten en uitvoeren van frisse ideeën en activiteiten.

Reparatietalent gezocht!

Wij zijn altijd op zoek naar buurtbewoners die iets kunnen repareren... Dit is een actie met als doel een kanteling van consumptie maatschappij en wegwerpmaatschappij naar duurzaam omgaan met natuurlijke reserves. We hanteren wel een proeftijd van ongeveer 2 maanden.

Repaircafe zoeken in andere wijken en steden

Bekijk het filmpje over het Repaircafe in Alexander

Bekijk Repaircafe international filmpje op Facebook

© 2022   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden