Repaircafe's openingstijden Rotterdam Oost

Waar?

De Repaircafe's in Rotterdam Alexander

Repaircafe nr. 1  Rotterdam Zevenkamp.

Kooikerweg 10  aanmelden verplicht.                Via 06-14 10 56 54    m.ginneken@live.nl          

Open, elke week op woensdag van 13.30 tot 15.30 uur. Rolstoelvriendelijk.

Repaircafe nr. 2 Rotterdam Lage Land 

Palet Duikerstraat 29 .

Open vanaf juni 2021;  elke week op maandag.14.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden verplicht. Via 06-14 10 56 54  m.ginneken@live.nl  in Palet. Rolstoelvriendelijk.

In schoolgebouwtje  Palet zaal t.o. bar. Ingang rechter hek. Druk op rode knop.
Planning Repaircafe in Palet Duikerstraat 29:
27 september
11 oktober
25 oktober
8 november
22 november
6 december
20 december

Centraal contactnummer van alle Repaircafe's Rotterdam Oost; Telefoon 06-14 10 56 54  m.ginneken@live.nl

  • (Let op! Er is ook nog een illegale Repaircafe in Huiskamer van de wijk Remmet Milplaats 15 Deze is open op de andere maandagen in de ochtend 010 455 3799) Dat geeft wel eens verwarring. Deze is NIET van de wijkbewoners, maar van Buurtwerk.

 

Carona maatregelen.

Wat houd dat in? Bezoekers mogen nu niet naar binnen in Repairruimtes. Apparaat afgeven aan balie en weggaan. Soms is nader overleg nodig dan bellen we. Hou dus de mobiel in de buurt. Aanmelden verplicht. m.ginneken@live.nl of  06-14 10 56 54. Lukt het niet die afspraak na te komen? Bel even af. In uw plaats kan dan een ander komen.  

Kort de Carona regels:

  • MAAK AFSPRAAK!. Voor de Duikerstraat Repaircafe  en voor die van de  Kooikerweg 10 Bel 06-14 10 56 54  mail;  m.ginneken@live.nl
  • Wij vragen uw naam, het te repareren apparaat en telefoonnummer
  • Afgeven in de hal. Ga dan weg. Kooikerweg om 13.30 uur en Duikerstr Palet 14.00uur.
  • Hou telefoon bij de hand. Dan kan de repairder u bellen als hij/zij vragen heeft. 
  • Als u toch niet kan komen bel even af. dan kan een ander in uw plaats. 
  • Ophalen;  om 16.00 uur (voor de Duikerstraat) en 15.30 uur (voor de Kooikerweg)die dag kunt u het apparaat weer ophalen. Laat het niet staan. We hebben geen opslag. Dan moeten we het aan de kringloop aanbieden.

Wat kost het? Wat zijn de voorwaarden

Het repareren is gratis. Eventuele onderdelen moet u zelf halen. Wij doen geen fietsen en kledingreparatie. Voor fietsen kunt u naar Zevenkamp: (door vrijwilligers gerund), vraag naar Jan Bruin, Wollefoppenweg 61, elke vrijdag 10.00-19.30 uur. Contactgegevens onbekend voor ons. Initiatief van een andere groep.

  • 1 apparaat per persoon. Meer kan, maar dan moet je 1 aanwijzen die voorgaat. De andere doen we als we nog tijd hebben. Door de Carona maatregelen moeten we u vragen het apparaat af te geven en deze dezelfde dag voor tussen half 4 en 4 uur uur weer af te halen. Bij de Kooikerweg liefst uiterlijk half 4. Uw zult uw mobiele nummer af moeten te geven voor overleg over wat er aan de hand is met uw apparaat. U kunt het niet op andere dagen afgeven. Uw spullen komen als u dat doet automatisch in de verkoop bij de kringloopwinkel. Alle afgegeven spullen worden daar automatisch verwerkt. Er komt zo veel kringloop spullen  binnen dat het bijna altijd fout gaat. De vrijwilliger die u spreekt is maar even binnen en heeft geen greep op. wie wat. Briefjes raken verloren. 

Onderdelen bestellen voor reparatie. Dat moet u zelf doen.

Wij hebben het niet op voorraad. U moet het zelf bestellen en ophalen in en winkel in de buurt. We maken het makkelijk voor u. Dat kan via .Partsnl.nl Rotterdam Oost Lage Land 010-8464648  rotterdam@partsnl.nl Marinus Bolkplein 21. Online kan ook:bij Partsnl.nl

Wat is het Repair Café?

Wat doe je met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een computer die gecrasht is? Weggooien? Mooi niet. We herstellen het of hergebruiken oud materiaal. Wij proberen strijkijzers,stofzuigers,koffiezetapparaten, Senseo's, computers, laptops, mobieltjes en tablets te repareren. We lossen software problemen op en leren je met tablets, mobieltjes. Kapotte, lampen, naaimachines en andere defecte apparatuur worden samen met u kosteloos nagekeken.

Helemaal op eigen kracht draaien onze eigen buurtbewoners deze service, van en voor wijkbewoners. Een actie tegen de weggooi cultuur. Ons netwerk van eigenwijze zelfdoeners heet Makers en Doeners. Wijkbewoners helpen elkaar met opzetten en uitvoeren van frisse ideeën en activiteiten.

Reparatietalent gezocht!

Wij zijn altijd op zoek naar buurtbewoners die iets kunnen repareren... Dit is een actie met als doel een kanteling van consumptie maatschappij en wegwerpmaatschappij naar duurzaam omgaan met natuurlijke reserves. 

Repaircafe zoeken in andere wijken en steden

Bekijk het filmpje over het Repaircafe in Alexander

Bekijk Repaircafe international filmpje op Facebook

© 2021   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden