WIJkcoöperaties

Hallo hiero! We bestaan al!

Cooperatief samenwerken. Betrokken wijkbewoners werken in Alexander nu al ruime tijd samen. En vormen zo netwerken. Makers en Doeners is 1 van die zelfregelende netwerken. Wij zetten de WIJ weer in de WIJk. Waarom? Ruimte krijgen en nemen om weer zelf onze zaken te kunnen regelen, met elkaar. Samenredzame maatschappij.

Sociaal ondernemer zit in ons allemaal

WIJ werken via sociaal ondernemers. Mensen die investeren in de stad en buurt. Met of zonder Kamer van Koophandel nummer.Dus iedereen.

Het publieke domein is in goede handen bij ons wijkbewoners.  Sterke kanten: geen of weinig overhead en grote betrokkenheid. Verbondenheid met de wijknetwerken en weten waar Abraham de mosterd haalt. Lokaal streetwise.

Een groep betrokken Rotterdamse burgers uit Rdam Oost zijn gestart met dit maatschappelijk initiatief. Een initiatief dat bovenal met de sociaal-culturele en de micro economische dynamiek van de stad is verbonden. Het gaat om het zelfstandig  werken, maar wel verbonden zijn met elkaar.

Doel: Ruimte voor wijkbewoners die sociaal ondernemen. Mensen ondersteunen die willen investeren in verbeteringen in de wijk. Maatschappelijk ondernemerschap met laagdrempelige aanpak. 

Visie

Wij hebben visie.  Een plan van aanpak. Zonder plan en visie verzandt het meestal in een vergader en discussie cultuur. Startdocument Plan van aanpak en rol Makers en Doeners in opzet van WIJkcooperaties. en het discussie stuk Het recht tot uitdagen en Buurtrechten.

Zelf beginnen? Goed idee! Wij zijn super local. Maar er is een netwerk die in verschillenden steden bezig is: Wijkcooperatie. Verschil is dat wij informele netwerken zijn met zelfstandige units. Nadruk op samenwerken.

Tip gratis downloaden: boek De ondernemende burger

Introductie van the Right to Challenge

Nu is het recht om de gemeente uit te dagen geintroduceerd. Inwoners mogen zelf in eigen regie taken binnen het publiek domin opnemen en uitvoeren. Taken waarvan je denkt dat kunnen we beter, goedkoper. In 2015/2016 wordt het recht om de overheid uit te dagen binnen Rotterdam ingevoerd als experiment.

Meedoen? Lees hoe in ;Right to Challenge

Makers en Doeners kantoor: Kooikerweg 10 openingstijden woensdag 10.00-13.30 uur Be-zoekercentrum Rotterdam Oost.

Contact 

Opmerking

Je moet lid zijn van De Makers en Doeners 010 om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van De Makers en Doeners 010

© 2019   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden