Imkerij Bumble-bee
Diverse (exclusieve) honingsoorten

 Ik ben Cedric Sprockel, 32 jaar oud en woon samen met mijn vriendin en onze dochter in Rotterdam Zevenkamp. Sinds jongs af aan ben in gefascineerd met alles wat te maken heeft met Flora en Fauna.  Wanneer de dagen langer zijn, vind je ons altijd in de tuin of maken we een boswandeling in de Utrechtse heuvelrug. Al jaren volg ik de ontwikkelingen van o.a. de honingbijen, en merk dat het qua gezondheid steeds slechter gaat. Dit bracht mij uiteindelijk op het idee om te gaan imkeren. Een van de belangrijkste taken van het imkeren, is het verminderen en controleren van de bijensterfte die momenteel wereldwijd heerst. Om dit te realiseren, is het o.a. noodzaak om bijen te plaatsen waar een diversiteit aan bloemen en planten aanwezig is.

 Hierdoor is in Nederland gekozen om mijn bijenvolken in o.a. volkstuinen te plaatsen. Ook hebben we in samenwerking met mijn familieleden, een grote hoeveelheid bijenkasten in Sardinië (Italië) staan.

Honingsoorten van het Italiaanse eiland Sardinië zijn divers en van zeer goede kwaliteit.
De fruitbomen groeien in ongerepte  natuur en  zijn sinds de oude geschiedenis vrij van bestrijdingsmiddelen en drukke autowegen. Vanwege het subtropische (Mediterraans)  klimaat, staan deze fruitbomen tot laat in het seizoen in de rijke bloei.

  • Doordat dit klimaat gedurende het gehele jaar nagenoeg constant blijft, hebben o.a. de honingbijen een groot voordeel.
  • De volken groeien uit tot zeer grote getallen, waardoor resistentie tegen ziekte aanwezig is.
  • Er is geen sprake van toedienen van suikerwater, waardoor de kwaliteit van de honing erg hoog blijft.
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstraat als bijenraat ( voornamelijk in koude streken). 
  • De bijenvolken groeien op in een ongerept natuurgebied.
  • We gebruiken biologische bestrijdingsmiddelen.
  • Er is een constante productie van honing mogelijk voor eigen bijenvolk
  • Wij winnen honing met mate! 

Dit resulteert tot een stabiele bijdrage aan de Flora, Fauna en mens…… Lees meer over mij en de bijen en Volkstuin de Tochten 

Volktuin  De Tochten

Het complex ligt in het noordoosten van Rotterdam in de wijk Zevenkamp. Het ligt tussen twee wijkparken in (het Wollefoppenpark en het Stroompark van Nesselande) en vlakbij de Zevenhuizerplas, onderdeel van het recreatieschap De Rottemeren. Metrohalte De Tochten (lijn B) is op 10 minuten lopen.

 
Uit Sardinië (IT):
Sinaasappelhoning
Citroenhoning
Amandelhoning
Uit Zevenkamp en Delft:
<(Levende honingbijen in transparante bijenkasten)Weergaven: 518

Opmerking

Je moet lid zijn van De Makers en Doeners 010 om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van De Makers en Doeners 010

Reactie van Makers en Doeners op 2 November 2015 op 13.01

Hallo Cedrick, ik zou het erg leuk vinden als je op onze kerstmarkt op de Dawesweg staat. De 19e. Gratis. Het is een sfeervolle markt met figuranten en gelijk de opening van onze nieuwe  BRuispunt Tante Toos met haar bakkie Troost. Vanaf 12 uur open. En daarna de receptie, waar ik je voor wil uitnodigen.

© 2022   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden