Laat de Carava(a)n komen!

Laat Tante komen! (zo heet de caravan) Met Tante Nel en tante  Toos. Kost weinig, wij werken tegen geringe onkostenvergoeding. Omdat wij wijkbewoners zijn. Geen commerciele organisatie.  Het team heeft wat plekken nodig om ervaring op te doen. Dus wij hebben zelf ook wat geld achter de hand om de kosten te dekken. (kleine sponsoring gebiedscommissie Prins Alexander)

Informatie en boekingen;

Kantoor en (Be)zoekers centrum het Bruispunt Kooikerweg 10  Elke woensdag van 9.30 -15.30uur. Algemeen postadres Grote Beer 980, 3067MB Rotterdam
Stichting Makers en Doeners        
Kamer van Koophandel:24477450  Drijvende kracht en WIJknetwerker Marjanne van Ginneken Telefoon 010-2203038 en 06-14037135
m.ginneken@live.nl

 

Giften en sponsoring Banknummer:IBAN nummer  NL93ingb0004384395 onder vermelding van Makers en Doeners, penningmeesteres, Yvonne Ligteringen.

Kijk naar de dia serie op de hoofdpagina voor arrangementen. Met promotieteam, verteltheater, stands enz.


Wat willen we bereiken?

We willen dat bewoners van allerlei leeftijden en leefstijlen elkaar in de buurt op een leuke verrassende manier elkaar kunnen ontmoeten. Dat zij hierbij inspiratie opdoen en hierdoor worden geactiveerd om wat voor anderen te betekenen. Belangstellenden kunnen zich als vrijwilliger (eventueel met nieuwe activiteiten) bij onze carava(A)n aansluiten. Daarmee  wordt het programma nog leuker en/of flexibeler.

Wat gaan we daar voor doen?

We willen met vrijwilligers op 8 wisselende locaties ontmoetingsactiviteiten mogelijk maken. Het programma start 6 november in Speeltuin Het Lage Land en loopt tot ongeveer de zomer 2017. Aan de programmering van de activiteiten wordt gewerkt. Partners met wie afspraken zijn om onze carava(A)n met activiteiten aan te bieden zijn: In het Lage Land: Speeltuin, Palet (2x), Winkeliersvereniging. In Prinsenland: Pietje Bell, Muziek Podium Prinsenland. In Zevenkamp: Speeltuin Taka Tuka, Leger des Heils Majoor Bosshardt.

Met 8 vrijwilligers hebben we op dit moment een programma samengesteld voor kinderen en volwassenen. Het Carava(A)n programma start en heeft de volgende activiteiten:

  1. Discoverkids. Kinderen interesseren voor techniek. Wat is er leuker dan onder begeleiding eens een PC of iets anders open te maken en te zien wat je dan allemaal tegenkomt. Opbouwend slopen!
  2. Vertel theater. Onder leiding van een van de vrijwilligers worden kinderen en ouderen uitgenodigd mee te doen. Als figurant in kostuum. Vertellers opgeleid.
  3. Vertelspel met:
  4. Laat je gevoel spreken. Neem een duik in de verkleedkist en verplaatst je in een ander.
  5. Energiebesparing? Tante Toos met haar Bakkie Troost geeft slimme bespaartips.
  6. Voorlichting gezond eten met verzorgers en kinderen bij de Pannenkoek juf.
  7. Straattheater. Thema's of  ter plekke met lokale bewoners aan de slag met wat er allemaal te doen is in Bruisend Alexander. Tante Toos met haar Bakkie Troost en Tante Nel die weet het wel. Waar Abraham de mosterd haalt..
  8. Gebied schilderij. Een schilderij maken uit patches van kleine schilderijen.
  9. Promotieteam van de Cultuurtour en  info over de buurt. Uitgaan voor weinig. Kringloop en hergebruik. Lief voor de knip. En goed voor het milieu.

Weergaven: 139

Opmerking

Je moet lid zijn van De Makers en Doeners 010 om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van De Makers en Doeners 010

© 2022   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden