Recycle café vanaf 29 februari elke week open

Recycle cafe is vanaf maandag 29 februari elke week open.

Het Recyclecafé en repaircafe zit in Het Palet (Duikerstraat 29) en is iedere maandag open van 14.00 tot 16.00 uur. Discoverkids start om 16.00 uur. 

Meer

Geef oude spullen nog een kans

Doe mee in het Recyclecafé

 

In Het Lage Land zit een Recyclecafé. Hier worden oude of kapotte spullen hergebruikt en kleine apparaten gerepareerd. De vrijwilligers die het café runnen zijn niet alleen heel erg handig, ze geven ook tips wat u allemaal kunt doen met die oude spijkerbroek, saaie trui, kapotte fietsband of dat versleten houten speelgoed.

 

Een van de vrijwilligers is Marjanne van Ginneken. ‘Van een oude fietsband kun je een halsketting of armband maken, van spijkergoed kussens, een vloerkleed of een tas. Onze vrijwilligers zijn heel creatief en zitten boordevol leuke ideeën. Begeleiding en advies zijn gratis, net als het gebruik van gereedschap en de naaimachines. Het repareren van een laptop, strijkijzer, dvd-speler, koffiezetapparaat kost ook niets. Wat niet te maken is halen we uit elkaar en de onderdelen gebruiken we opnieuw. Bijvoorbeeld voor Discoverkids waar kinderen robotjes maken, een cyberbril of een schild. We zijn nog op zoek naar brillen en oud gereedschap. Dus als mensen nog een oude bril in de la of boormachine in de schuur hebben liggen, dan ontvangen wij deze graag.  Nieuwe vrijwilligers en recycle-ideeën zijn ook van harte welkom.’ Het Recyclecafé zit in Het Palet (Duikerstraat 29) en is iedere maandag open van 14.00 tot 16.00 uur. Discoverkids start om 16.00 uur. 

Weergaven: 145

Opmerking

Je moet lid zijn van De Makers en Doeners 010 om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van De Makers en Doeners 010

© 2022   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden