Na een aantal enerverende weken bedenk ik me dat ik even rust op de plaats nodig heb. 

Wat gebeurd er veel in de wijk door allerlei instanties! Veel instanties, eigenlijk elke instantie en elke persoon die ik spreek zit met (geld)problemen en (hulp)vragen. Hoe krijgen ze hun doel, hun missie voor elkaar met zulk weinig personeel, middelen? het is een grote omschakeling na zoveel jaar gewend te zijn om subsidie te ontvangen. Opeens moet je zelf een onderneming worden, zelf zorgen voor een geldstroom die niet enkel naar buiten gaat, maar ook naar binnen. zonder zelfvoorziening is het moeilijk. 

Samenwerking is hier op zijn plaats. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de meestal zelfde doelstelling wel behaald kan worden. Dat we uiteindelijk zelfvoorzienend kunnen worden met elkaar. Dat kan enkel als we elkaar helpen, de krachten bundelen, ieder zijn kwaliteit laten opbloeien en gebruik maken van elkaars kwaliteiten in wederkerigheid. 

....Er is nog veel te ontdekken en te doen. Doe je mee?

Weergaven: 41

Opmerking

Je moet lid zijn van De Makers en Doeners 010 om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van De Makers en Doeners 010

Reactie van Makers en Doeners op 8 Februari 2013 op 18.46

En discussieer mee. Via de site van Makers en Doeners.netwerk. Onderwerp bijvoorbeeld wat is de rol van  de vrijwilligers. Nemen zij de plekken in die betaald waren? Willen ze dat wel. Ik hoor steeds dat mensen zeggen ik stop nu. Anders ga ik betaalde taken overnemen. Als ik vraag maar kun je niet gewoon blijven doen wat je deed. Krijg ik het antwoord: dat kan niet. Ik ga geen leidinggevende taken overnemen en verantwoordelijkheden erbij nemen. geef te denken.........

© 2022   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden