De 1e Weggeefkastjes in Alexander zijn er. Waar? tja je zult ze moeten zoeken. Wij vertellen het niet.

Ook Alexander krijgt zijn 1e Weggeefkastjes. Waar? Ergens komt een simpel kastje of nis door wijkbewoners in beheer genomen. En ruilen maar. Regels: zet er iets in en neem iets mee. Boeken,DVDs,appels over? Spelletjes,speelgoed,vaasje. Zet neer en neem iets mee, Laat het netjes en geen rommel. Allemaal kleingoed. Netjes en schoon.

Wil je meer weten over het fenomeen Weggeefkasten Rotterdam? Er was dinsdag 29 juli 2014veen gratis Bruisbijeenkomst locatie Gandhituin Rotterdam Noord.  www.gandhituin.org Gordelweg 131, vlakbij de Hofbogen en ESSO. Iedereen was welkom vanaf 10.00 uur. Het programma; 
We hangen foto’s op van de kastjes. 
• Kort introductie door Nitai waar hij zich voorstelt en verteld over het bundelen van kennis. Het plan wat hij heeft en hoe het nu gaat (Kastjes maken van rest hout, Kinderen en klusklup enzovoorts. Tussen 10.00 - ca.10.30 uur met de tuinvrijwilligers (meestal zo'n 10-12 mensen) kopje koffie/thee drinken in een cirkel. Informeel kennismaken. (Als iemand iets lekkers (vega) mee wil nemen voor bij de koffie, da's leuk) 
• Daarna gaan de tuinvrijwilligers aan de slag en kunnen wij aan tafel in Het Praathuis. Ik stel voor om de beheerders van de weggeefkastjes elk met de foto van het kastje voor zich op tafel kort hun verhaal te laten vertellen. Wat is je motivatie om aanwezig te zijn, je plannen... Mooiste is idd om dan artikelen, foto's etc. 
• Iedereen kan vrijelijk naar elkaar toelopen en vragen stellen,En dat gebeurde ook.. 
• 12.30 uur nog even korte sessie: welke projecten staan op stapel en hoe kunnen we samenwerken? .13.30 uur sluitingstijd te doen. (doel: verbinden, kennismaken, samenwerkingsverbanden creëren, onderling kunnen er afspraken gemaakt worden) Voor iedereen weggaat afsluitingswoord. Met het voorstel samen verder te bruisen via socialmedia en de blog / facebookpagina/ promotie via media. Voor de mensen die niet via social media alles willen volgen is er deze interactieve blogpagina Weggeefkastjes in Alexander. We vertellen niet waar ze zijn. Je moet ze zoeken. Of bij ons langskomen en vragen. Naast de Weggeefkastjes heb je de Boekenhuisjes. Meer weten? Klik hier


Weergaven: 697

Opmerking

Je moet lid zijn van De Makers en Doeners 010 om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van De Makers en Doeners 010

Reactie van Makers en Doeners op 29 Juli 2014 op 18.39


Fotos van de eerste bijeen komst in de Ghandi tuin. Met 24 mensen. Het was een boeiende informatieve bruisende discussie waar letterlijk allerlei  zaken voorbij kwamen. Als je meer wil weten bel.mail of kom even langs.Contactgegevens en adres >>>> http://www.makersendoeners.net/page/contact Daar kunnen we je vertellen wie heel veel weten over de kastjes. En brengen we je in contact met hen. 

Foto van Sara Informatieve bijeenkomst rond Weggeefkastjes Gandhituin Rotterdam

Reactie van Makers en Doeners op 28 Juli 2014 op 20.46

Weggeefkast voor oude spullen in Rotterdam-Rubroek

Oude spullen die al jarenlang ongebruikt op zolder liggen. Teveel gedoe om van de hand te doen op Marktplaats of weg te brengen naar de Kringloop. Daarom bedachten bewoners in de Herman Robbersstraat in Rotterdam-Rubriek de 'weggeefkast'.

Als iets nog wel goed genoeg is voor een ander, kan het in de weggeefkast geplaatst worden. Andere bewoners kunnen het dan kosteloos meenemen.

In de maand dat de weggeefkast er is, zouden al honderd mensen gebruik hebben gemaakt van het initiatief. De bedenker blijft overigens liever anoniem omdat Stadstoezicht anders wellicht een boete kan uitschrijven.

Filmpje op Rijnmond http://www.rijnmond.nl/nieuws/18-04-2014/weggeefkast-voor-oude-spul...

Reactie van Makers en Doeners op 30 Juni 2014 op 10.29

Ted,Assie, Suzanne en 17 anderen en vinden dit leuk.
John Volgens mij is deze kast al enkele jaren aktief..Marjanne  Ja John. Daarom het idee loopt al een poosje door het land heen en wordt her en der uitgevoerd.Marjanne  Wij zoeken nu voor Zevenkamp een kastje. De 1e komt bij Bosshardt op de Kooikerweg 10. Bij goed weer rijden we hem naar buiten. Bij slecht weer kan hij in het voorhalletje staan. Met folders van activiteiten in de buurt en boeken, spelletjes en zo. Wie heeft er een kastje! Ik heb de wielen al.Peter JJ de Vreeze Ik zal volgende week kijken in de meubelbeurs in Spykecity.Marjanne Wauw een meubelbeurs nog wel Peter JJ de Vreeze! Astrid dit bestaat al heeeeeeel lang. Wereldwijd zijn er heel veel boek-initiatieven. Dit idee is echt niet nieuw en ineens op vele plaatsen in 010, dan wel in NL, ontstaan.Marjanne Yep precies Astrid,soms krijg ik het idee dat instellingen en personen soms een soort eigendomsrecht eisen op een idee waar zij mee bezig zijn. Maar het is eerder een mondiale beweging. Ik zeg steeds, laat het lekker in de wijk en bij haar bewoners. Bemoei niet teveel met burgersinitiatieven. Wij kunnen het echt zelf wel.Marjanne Houten trap is binnen. Dus we kunnen beginnen! Patricia

Reactie van Makers en Doeners op 30 Juni 2014 op 10.29

foto van Marjanne Van Ginneken.Corrie Hagenaars Als ik ruimte had maakte ik ook een weggeefhoekje. Vind ik een superidee.·
Nitai  Weggeefkast Talmastraat, Rotterdam Bergpolder. Zoek je iemand om ideeën mee uit te wisselen voor het maken van een Weggeefkast bij jou in straat? Stuur een pb'tje! 
Marjanne  Corrie je kunt je folders daar neerleggen. Ik ga dat ook doen
Marjanne Abhiram Nitai Dasa kunnen we niet een inspiratiemiddag geven, of een contactbijeenkomst voor beheerders en starters? Elkaar inspireren en helpen.
 Nitai  Prima! Idee om de Gandhituin als contactbijeenkomst locatie te gebruiken? Zorgen wij voor kruidenthee en (decaf)koffie. Vlakbij is ook een Weggeefkast, een praktijkvoorbeeld.·
Marjanne Van Ginneken Dat zou inderdaad kunnen. Is de Gandituin makkelijk bereikbaar
Abhiram Nitai Dasa De Gandhituin is aan de Gordelweg (131) Rotterdam Noord, maakt deel uit van Nutstuinencomplex Hof van Noord. T.h.v. De Hofbogen en het ESSO station. Bereikbaar met de tram, halte Schieweg, dan 5 min. lopen of natuurlijk met de fiets. Overal in Rotterdam betaald parkeren, tussen de Hofbogen en de ESSO zijn een paar gratis parkeerplaatsen voor de geluksvogels. 
 Nitai  Komende dinsdagmiddag 1 juli zou wat mij betreft kunnen, andere optie is 
Marjanne  Ik denk dat we het niet te snel moeten doen. Het kost altijd even tijd om de potentiele belangstellenden te bereiken. En de agendas synchroon te krijgen.
 Frits de Vries Ted M. Borghmans Assie van OstaijenJuriaan van Beek, wat vinden jullie? Vraag gerust anderen bij deze rolling stone van idee naar idee. Is een Bruispunt hier op zijn plek?Assie van Ostaijen Hoi! Kheb binnenkort weer wat meer tijd; echter 1 juli nog niet.... Wel enthousiast over zo'n idee! @Marjanne en Abhiram · 
Marjanne Van Ginneken Joepie! Leuk. Ik hou van dit soort Get togethers
Ted M. Borghmans Lijkt me een goed idee.
Marjanne  Bedankt Ted en Assie voor het meedenken. · 
 Ariella Mostertman wil haar kastje inzetten, , Misschien haakt het netwerk van Ariane Lelieveld ook aan?' 
Reactie van Makers en Doeners op 30 Juni 2014 op 10.09
Gespot door Abhiram Nitai Dasa. Een goed idee komt vaak simultaan op vele plekken van de grond. Burgerinitiatief in de 2e Jerichostraat. Kralingen.
Gespot op de 1e Jerichostraat Kralingen.
"Weggeefwinkel" een burgerinitiatief.
06.02.2014
Foto: Gespot op de 1e Jerichostraat Kralingen. "Weggeefwinkel" een burgerinitiatief. 06.02.2014

© 2022   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden