Gratis Lezing Maritieme Schilderkunst.

Gegevens gebeurtenis

Gratis Lezing Maritieme Schilderkunst.

Tijd: Maart 3 2015 vanaf 20.00 to 22.00
Locatie: Kunstwinkel Einsteinflat
Straat: Einsteinplaats 907
Plaats: Rotterdam
Soort gebeurtenis: lezing, maritieme, schilderkunst.
Georganiseerd door: Kunstkring Alexander
Meest recente activiteit: 27 Feb 2015

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Op dinsdag 3 maart a.s., 20.00 uur is in de ruimte aan de Einsteinplaats 907 (metrohalte Binnenhof) Hans Breeman, lid van KPA,  spreker tijdens het maandelijkse Kunstcafé van de Kunstkring Prins Alexander.

Hij spreekt over zijn Maritieme Schilderkunst. In ongeveer drie kwartier zal  hij een uiteenzetting geven over zijn realistische schilderijen van grote (zee)schepen. Het is een onderwerp dat op het eerste gezicht nogal ‘technisch’ lijkt, maar vanavond –in de aanloop naar de Internationale Vrouwendag- wil hij laten zien dat dit onderwerp ook voor vrouwen erg boeiend kan zijn.

Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen!

Ook niet-leden zijn welkom.

 

Hans Breeman

Breeman is autodidact die al rond zijn 5e jaar schepen tekende. Na zijn studententijd en militaire dienst, tijdens zijn carrière in de Telecom en met een gezin en kinderen was er weinig tijd om te tekenen. Tot zijn vrouw hem rond zijn dertigste olieverf gaf en zei: schilder weer eens. Zijn eerste olieverfschilderij was de ss Statendam. En na zijn eerste expositie, een paar jaar later, kwamen vrij snel reacties en hij kon ook al, tot zijn verrassing,  snel verkopen. Zijn werk werd professioneler en er kwam een website èn er kwamen steeds meer opdrachten, vooral van ex –zeevarenden en maritieme bedrijven. Sinds hij met de VUT is, heeft hij meer tijd om met maritiem schilderen bezig te zijn. Hij verkoopt ook naar andere landen, zelfs buiten Europa. Zijn netwerk bestaat uit mensen uit de internationale scheepvaart. Breemans specialisatie is de Nederlandse en Engelse koopvaardij in de periode 1900 - 1970. Daarbij gebruikt hij zwart-wit foto’s van de vaak niet meer bestaande schepen maar hij neemt de vrijheid om te spelen met kleur in de luchten en de achtergronden. Daarbij zoekt hij altijd naar contrast en kleur.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Gratis Lezing Maritieme Schilderkunst. om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van De Makers en Doeners 010

Bijwonen (1)

© 2022   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden