Jazz in Verandering: tribute to Duke Elliot

Gegevens gebeurtenis

Jazz in Verandering: tribute to Duke Elliot

Tijd: April 16 2013 vanaf 20.30 to 22.30
Locatie: Brasserie de Verandering:
Straat: Hesseplaats
Plaats: Rotterdam Alexander
Telefoon: 010 420 15 00
Soort gebeurtenis: jazz
Georganiseerd door: Brasserie de Verandering:
Meest recente activiteit: 7 Apr 2013

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

 Jazz in Verandering: tribute to Duke Elliot

Op dinsdag 16 april vindt weer een jazzconcert plaats in Brasserie ‘de Verandering’ aan de Hesseplaats in Ommoord. In een informele sfeer kan de jazzliefhebber vanaf 20.30 uur luisteren naar een jazzformatie die een tribute to Ellington and Bechet ten gehore brengt. Van deze formatie maken trompettist/ventieltrombonist Koos van der Hout, pianist Fred van Zegveld, bassist Jos van Bueren, drummer Hans Bernhard en saxofonist Ruud Bergamin deel uit.

Dat de avond zowel gewijd zal zijn aan het werk van Duke Ellington als aan dat van Sidney Bechet, is niet toevallig. Duke Ellington staat bekend als de jazzcomponist die een unieke sound schiep voor grote en kleinere formaties. Hij geldt als één van de belangrijkste jazzcomponisten van de 20e eeuw, zo niet de belangrijkste. De belangrijkste saxofonist in zijn orkest was altsaxofonist Johnny Hodges, de meester van de ‘big sound’. Diens spel stamt af van dat van zijn leermeester, Sidney Bechet. Bechet was één van de eerste grote solisten op saxofoon en wel op de sopraansaxofoon: het instrument dat hij in de jazz introduceerde. Ook schreef hij een aantal aanstekelijke composities, waarvan ‘Petite Fleur’ het zelfs tot wereldhit wist te brengen, terwijl ‘Si Tu Vois Ma Mere’ nog onlangs de openingstune was in een film van Woody Allen.

Wilt u vooraf genieten van een special menu, dan kunt u zich hiervoor melden bij: Brasserie ‘de Verandering’; dit kan tot op de dag zelf tot 19.00 uur naar telefoonnummer: 010 420 15 00. Aanvang: 20.30 uur, Einde: ca. 22.30 uur. Toegang gratis.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Jazz in Verandering: tribute to Duke Elliot om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van De Makers en Doeners 010

Bijwonen (1)

© 2022   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden