Gegevens gebeurtenis

KERSTMARKT

Tijd: December 20 2016 vanaf 18.00 to 21.30
Locatie: www.comenius.nl
Straat: Kromhoutstraat 7
Plaats: Rotterdam Alexander
Website of map: http://www.comenius.nl
Soort gebeurtenis: kerstmarkt
Georganiseerd door: www.comenius.nl
Meest recente activiteit: 12 Dec 2016

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Dinsdag 20 december van 18.00-20.30 uur is er een Kerstmarkt op Comenius Rotterdam voor het goede doel

Het Comenius College in Rotterdam zet zich niet alleen in voor goed onderwijs aan de leerlingen, maar ook voor de ontwikkeling van kansarme jongeren in Brazilië. Door een kerstmarkt te houden op dinsdagavond 20 december halen leerlingen geld op voor de bouw van een vakschool in de stad São João del Rei, gelegen ruim 300 kilometer boven Rio de Janeiro.

Op de kerstmarkt verkopen leerlingen van de International Business School (IBS) van Comenius Rotterdam allerlei zelfgemaakte spullen zoals kerststukjes, kerstkaarten, mokken met chocosticks, lippenbalsem, maar ook sieraden en petten. Ook worden er heerlijke hapjes uit zeven verschillende landen verkocht. Ook zullen er een veiling en een loterij gehouden worden met prijzen die gedoneerd zijn door leerlingen en docenten.

Vakschool vergelijkbaar met mbo
De opbrengst van het event komt ten goede aan de bouw van een vakschool voor leeftijdgenoten door de stichting Nieuwe Generatie Brasil. Deze stichting wil kansarme kinderen in Brazilië een betere toekomst te bieden. De vakschool is in zekere zin te vergelijken met het mbo in Nederland: studenten leren een beroep met theoretische achtergrond waarbij de focus ligt op de praktijk.
De nieuwbouw omvat een keuken met meerdere kookopstellingen voor praktisch onderwijs, een multifunctionele ruimte die gebruikt zal worden als computerruimte, handvaardigheidslokaal, restaurant en theater, een winkel waar jongeren het ondernemerschap leren en een moestuin.
Tijdens de kerstmarkt zijn er vertegenwoordigers van Nieuwe Generatie Brasil aanwezig om meer te vertellen over het werk van hun stichting.

Datum en tijd
De kerstmarkt wordt gehouden op dinsdag 20 december van 18.00-21.30 uur in het schoolgebouw van Comenius Rotterdam, Kromhoutstraat 7, Rotterdam-Alexander. Van harte welkom! Meer informatie op www.comenius.nl

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor KERSTMARKT om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van De Makers en Doeners 010

Bijwonen (1)

© 2021   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden