Gegevens gebeurtenis

ROADSHOW ZEVENKAMP

Tijd: Juni 1 2016 hele dag
Locatie: Alexanderplein
Straat: Alexanderplein
Plaats: Rotterdam Alexander
Soort gebeurtenis: roadshow
Georganiseerd door: gemeente Rotterdam
Meest recente activiteit: 31 Mei 2016

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Beste chauffeur van Prins Alexander?

30 mei 2016 — door Leo Graper blog zevenkamp

Kom 1 juni naar de Roadshow Rotterdam Verkeersveilig!

Fietsen op de stoep, oversteken zonder te kijken, of gas geven om nog nét door oranje te rijden; iedereen kent dit wel. Het is asociaal verkeersgedrag dat gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakt in de stad.
Op woensdag 1 juni is de Roadshow Rotterdam Verkeersveilig te vinden in Prins Alexander, naast station Alexander. Er zijn verschillende activiteiten op het gebied van veiligheid en verkeer, waar Rotterdammers gratis aan mee kunnen doen. Zoals e-biketrainingen, oversteeklessen, een alcohol-simulatieparcours, een fietsendief in actie en ongevallensimulatietests. Hoogtepunt is de wedstrijd om de titel ‘Beste chauffeur van Prins Alexander’. Het evenement duurt van 10.30 uur tot 16.00 uur.

Beste chauffeur
Iedereen met een rijbewijs B kan meedingen naar de titel ‘Beste chauffeur van Prins Alexander’. Van 12.30 – 14.00 uur kunnen bezoekers het parcours en de ongevallensimulator uitproberen. Om 14.00 uur start de wedstrijd met een gezamenlijk theorie-examen. De beste tien deelnemers rijden vervolgens het parcours om te laten zien wat ze in huis hebben. Om 16.00 uur is de prijsuitreiking van de ‘Beste chauffeur van Prins Alexander’ door wethouder Eerdmans. De winnaar gaat naar huis met een slipcursus of een sportstuur.

E-biketraining
Ook is er bij de Roadshow aandacht voor veiligheid op de (elektrische) fiets. Bezoekers kunnen een gratis e-biketraining doen. Fietsvaardigheid, reactievermogen en balans staan hierbij centraal. De e-biketraining is van 10.30 tot 12.00 uur. Aanmelden voor de e-biketraining kan via www.e-biketraining.nl.

Meer informatie
De Roadshow Rotterdam Verkeersveilig wordt onder meer mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, de politie en het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid. Meer informatie staat op www.rotterdam.nl/verkeersveiligheid. Aanmelden voor ‘Beste chauffeur van het Centrum’ kan via roadshow@rotterdam.nl.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor ROADSHOW ZEVENKAMP om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van De Makers en Doeners 010

Bijwonen (1)

© 2022   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden