Gegevens gebeurtenis

Talentendag

Tijd: Juli 13 2013 hele dag
Locatie: Prinsenpark
Straat: Prinsenpark
Plaats: Rotterdam Alexander
Soort gebeurtenis: talentendag
Georganiseerd door: Deelgemeente Prins Alexander
Meest recente activiteit: 30 Jun 2013

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Op zaterdag 13 juli organiseert de deelgemeente Prins Alexander de Talentendag. Op deze dag vindt de officiële aftrap van het programma plaats.
Alle kinderen van 4 tot 14 jaar uit de deelgemeente kunnen met hun ouders tijdens een feestelijk event kennismaken met de talentwerelden.

Talentwerelden

"Kansenstructuur"

Deelnemers Talentendag 13 julil:

Sport & Bewegen

Wetenschap & Natuur

Taal & Communicatie

Techniek & ICT

Technika 10 Rotterdam organiseert techniekonderwijs voor kinderen van 4-12 jaar in het basisonderwijs. Zij stimuleert en enthousiasmeert kinderen bezig te zijn met techniek. Technika 10 verzorgt techniekonderwijs via verschillende leerlijnen die aansluiten aan bij de natuurkunde en technieklessen op de basisschool. Zij verzorgen techniekonderwijs voor groepen 1 t/m 8.

PALAB geeft presentaties op basisscholen en organiseert vijf keer per jaar workshops, waar kinderen onder begeleiding van docenten of van TU-Delft studenten in het lab van het Emmauscollege aan de slag kunnen.

Ambachten
Stichting Hottentotten TALENTEN tentoonstelling organiseert een serie workshops. Kinderen en jongeren maken kennis met kleuren en geuren van verschillende keukens. Ze krijgen basiskennis van ingrediënten in de keuken en hun verwerking. Ze leren (kook)technieken en oplossingen bedenken. Ze leren recyclen met verschillende materialen. Ook maken kinderen en jongeren kennis met ruimtelijke inrichting, architectuur en constructies. Ze leren binnen deze disciplines analyseren en te ontwerpen.

Komend schooljaar verzorgt Jong010 met een lokale krant in Prins Alexander de berichtgeving over Iedereen is een ster. De Rotterdamse kinderkrant komt maandelijks uit. De eerste editie verschijnt in september en wordt verspreid via alle groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in de deelgemeente. Jong010 gaat over belangrijke en leuke dingen die spelen in Rotterdam en in Prins Alexander. De krant staat vol met nieuws, verhaen, foto’s, reportages, interviews, leuke weetjesreacties van kinderen, puzzels en quizzen.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.iedereeniseenster.nl

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Talentendag om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van De Makers en Doeners 010

Bijwonen (1)

© 2022   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden