Wat doen wij, wie zijn wij? Dat ben jij!

Makers en Doeners
Netwerk van goeddoeners en burgerkracht. 

Dit is een netwerk van doeners voor doeners. Wij maken van Rotterdam een Urban kringloop city.  Groene straten, mens en bij vriendelijke buurten. We werken met eenvoud en werken met wat je hebt. Subsidie mallemolen vrij. Werken vanuit kennis en kracht van kerndoeners in de buurt. Helpen we elkaar door de bureaucratie heen. Onze kern doeners zijn spinnen in het buurtweb. 

In je eentje in je buurtje is het vaak een zoekplaatje waar je moet zijn voor wat support. Samen met andere buurtbewoners ook buiten je buurt kun je vragen stellen aan een ervaringsdeskundige. Die de weg weet. Samen kunnen we ook beter druk en tegenkracht op die verlammende regelgeving en eilandjescultuur uitoefenen. En deze samen omzeilen en ontregelen.

Hoe doen wij het?

Eenvoud en werken met wat je hebt. Subsidie mallemolen vrij, Werken vanuit de kracht van bestaande kernfiguren en buren/vrienden in de buurten. Niet coachen maar gelijkwaardig naast elkaar staan, kennis en netwerk delen. Wij allemaal lopen vaak volkomen vast op die bureaucratische krampen van overheid en instellingen. De overheid heeft alles heel ingewikkeld gemaakt. Wij kunnen door die rimboe aan regeltjes de juiste persoon niet vinden. Zeker met de doorgeslagen digitalisering, is de menselijke maat zoek. Oplossing bleek simpel. Maak de lijntjes kort. De kerndoeners kennen ook veel mensen van beleid. Vele buurtdoeners bij elkaar kunnen samen met hen een pad banen. Een pad naar de menselijke maat terug. Meer info

Meer weten? Wat doen wij. Hoe doen wij. Wat bereiken wij. Werkwijze van Makers en Doeners. Aanpak, missie en bereik. 

Spoedcursus en trainingen cooperatieve gebiedsontwikkeling de kracht en inzet  van informele netwerken van buurt bewoners met overheid en organisaties samen  Co creatie.

Gebiedsregisseurs, gebiedsnetwerkers van gemeente en corporaties.  Spoedcursus en info voor bestuurders.  

Professionals die willen leren hoe werkt Coöperatieve gebiedsontwikkeling. Informele netwerken verbinden met formele. Samenwerken en co creatie. Hoe geef ik de ruimte aan tegenkracht? Hoe ga ik om met zeer actieve informele buurtleiders.  Het zelfregelend vermogen van de buurt/wijk/stad vereist een andere aanpak. Hogeschool trainingen voor durvende ondernemende professionals. Training voor netwerkers   Van instellingen, Welzijn, zorg en buurtwerk. Spoedcursus. Vraag ons voor congressen en bijeenkomsten van experts.

© 2022   Gemaakt door Makers en Doeners.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden